Més informació sobre les galetes

¿Què NO ÉS una galeta?

No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni spam, ni spyware, ni obre finestres pop-up.

Quina informació emmagatzema una galeta?

Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible teva, com números de targetes de crèdit o dades bancàries, fotografies, el DNI o informació personal, etc. Les dades que guarden són de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts i similars.

El servidor web no l’associa a tu com a persona sinó al teu navegador web. De fet, si navegues habitualment amb Internet Explorer i proves de navegar per la mateixa web amb Firefox o Chrome, veuràs que el web no entén que ets la mateixa persona perquè en realitat està associat al navegador, no a la persona.

Quin tipus de galetes hi ha?

• Galetes tècniques: són les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan està navegant un humà o una aplicació automatitzada, quan navega un usuari anònim i un de registrat, tasques bàsiques per al funcionament de qualsevol web dinàmica.

• Galetes d’anàlisi: recullen informació sobre el tipus de navegació que estàs realitzant, les seccions que més utilitzes, productes consultats, franja horària d’ús, idioma, etc.

• Galetes publicitàries: mostren publicitat en funció de la teva navegació, el teu país de procedència, idioma, etc.

Què són les galetes pròpies i les de tercers?

Les galetes pròpies són les generades per la pàgina que estàs visitant i les de tercers són les generades per serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.

Què passa si desactivo les galetes?

Perquè entenguis l’abast que pot tenir desactivar les galetes et mostrem uns exemples:

• No podràs compartir continguts d’aquesta web a Facebook, Twitter o qualsevol altra xarxa social.

• El lloc web no podrà adaptar els continguts a les teves preferències personals, com sol passar en les botigues en línia.

• No podràs accedir a l’àrea personal d’aquesta web, com ara El meu compte o El meu perfil o Les meves comandes.

• Botigues en línia: et serà impossible realitzar compres en línia, hauran de ser telefòniques o visitant la botiga física, si és que existeix.

• No serà possible personalitzar les teves preferències geogràfiques com la franja horària, la divisa o l’idioma.

• El lloc web no podrà realitzar analítiques web sobre visitants i trànsit a la web, cosa que dificultarà que el web sigui competitiu.

• No podràs escriure al blog ni pujar fotos, enviar comentaris, valorar o puntuar continguts. El web tampoc no podrà saber si ets un humà o una aplicació automatitzada que publica spam.

• No es podrà mostrar publicitat sectorialitzada, la qual cosa reduirà els ingressos publicitaris de la web.

• Totes les xarxes socials fan servir galetes, si les desactives no podràs utilitzar cap xarxa social.

Es poden eliminar les galetes?

Sí. No només eliminar sinó també bloquejar, de forma general o particular, per a un domini específic.

Per eliminar les galetes d’un lloc web has d’anar a la configuració del teu navegador i allà podràs buscar les associades al domini en qüestió i procedir a eliminar-les.

Configuració de galetes per als navegadors més populars

A continuació t’expliquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome. (Nota: aquests passos poden variar en funció de la versió del navegador.)

1. Ves a Configuració o Preferències mitjançant el menú Fitxer o bé clicant la icona de personalització que apareix a dalt a la dreta.

2. Veuràs diferents seccions, fes clic a l’opció Mostra opcions avançades.

3. Ves a Privacitat, Configuració de contingut.

4. Selecciona Totes les galetes i dades del lloc.

5. Apareixerà un llistat amb totes les galetes ordenades per domini. Perquè et sigui més fàcil trobar les galetes d’un determinat domini, introdueix parcialment o totalment la direcció al camp Cerca galetes.

6. Després de realitzar aquest filtre apareixeran en pantalla una o diverses línies amb les galetes del web sol·licitat. Ara només has de seleccionar-la i prémer la X per procedir a eliminar-la.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Internet Explorer segueix aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

1. Ves a Eines, Opcions d’Internet.

2. Fes clic a Privadesa.

3. Mou el botó lliscant fins a ajustar el nivell de privacitat que desitgis.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Firefox segueix aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

1. Ves a Opcions o Preferències segons el teu sistema operatiu.

2. Fes clic a Privadesa.

3. A Historial, tria Utilitzar una configuració personalitzada per a l’historial.

4. Ara veuràs l’opció Acceptar galetes, pots activar-la o desactivar-la segons les teves preferències.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a OSX segueix aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

1. Ves a Preferències i després, a Privacitat.

2. En aquest lloc veuràs l’opció Bloquejar galetes perquè ajustis el tipus de bloqueig que desitges realitzar.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a iOS segueix aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

1. Ves a Configuració i després, a Safari.

2. Ves a Privacitat i seguretat, veuràs l’opció Bloquejar galetes perquè ajustis el tipus de bloqueig que desitges realitzar.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Android segueix aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

1. Executa el navegador i prem la tecla Menú i després, Configuració.

2. Ves a Seguretat i privacitat, veuràs l’opció Acceptar galetes per activar o desactivar la casella.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Windows Phone segueix aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

1. Obre Internet Explorer, després, Més i després, Configuració.

2. Ara pots activar o desactivar la casella Permetre galetes.